| Slime pro dušové pneu | 
| maraXRV | Přidané 11-04-2012 16:41 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 290
 Založený: 25.10.11

| Ahoj všem, chci se zeptat na zkušenosti s přípravkem Slime pro dušové pneu. Zároveň se chci zeptat, jestli se to tam leje nastálo, nebo až se píchne. Enduro musí bejt apoň trochu od bahna
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| ivan66 | Slime pro dušové pneu Přidané 11-04-2012 22:00 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 1415
 Založený: 12.06.10

| maraXRV napsal:Ahoj všem, chci se zeptat na zkušenosti s přípravkem Slime pro dušové pneu. Zároveň se chci zeptat, jestli se to tam leje nastálo, nebo až se píchne.

Slouží jako prevence, nebo jako opravná aplikace.
 Má 100% účinnost dva roky. Jen se musí občas kontrolovat tlak v pneu,
 protože při každém defektu (do 6mm) si duše trošku odprdne.
 Zatím co vím, tak komu jsem to aplikoval, tak stále jezdí
  | 
|  | 
 | 
|  | 
| tomi | Slime pro dušové pneu Přidané 11-04-2012 22:12 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 338
 Založený: 08.07.10

| ivan66 napsal:
maraXRV napsal:Ahoj všem, chci se zeptat na zkušenosti s přípravkem Slime pro dušové pneu. Zároveň se chci zeptat, jestli se to tam leje nastálo, nebo až se píchne.

Slouží jako prevence, nebo jako opravná aplikace. 
Má 100% účinnost dva roky. Jen se musí občas kontrolovat tlak v pneu, 
protože při každém defektu (do 6mm) si duše trošku odprdne. 
Zatím co vím, tak komu jsem to aplikoval, tak stále jezdí   
 A už si odprdli???
  | 
|  |  | 
|  | 
| maraXRV | Slime pro dušové pneu Přidané 12-04-2012 15:36 | 
|  
 Člen

| A když to tam naperu preventivně, není pak problém z rozházením kola? Enduro musí bejt apoň trochu od bahna
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| ivan66 | Slime pro dušové pneu Přidané 12-04-2012 19:48 | 
|  
 Člen

| Já rozházený nejsem a mám to jen v zadní gumě a kluci co to mají v TDM a jezdí jen asfalt si neztěžují a to jezdí jak prasa.a.  | 
|  | 
 | 
|  | 
| motoblb | Slime pro dušové pneu Přidané 12-04-2012 20:14 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 1277
 Založený: 15.05.10

| ivan66 napsal:Jak prasata jsou hlavně ti co to pak sezouvaj
Já rozházený nejsem a mám to jen v zadní gumě a kluci co to mají v TDM a jezdí jen asfalt si neztěžují a to jezdí jak prasa.a.   ,ale funguje to   www.motodilyhavirov.cz
 | 
|  |  | 
|  | 
| ivan66 | Slime pro dušové pneu Přidané 12-04-2012 21:43 | 
|  
 Člen

| SLIME není lepidlo, je to gel,který se dá odstranit pouze vodou. | 
|  | 
 | 
|  | 
| motoblb | Slime pro dušové pneu Přidané 13-04-2012 07:53 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 1277
 Založený: 15.05.10

| ivan66 napsal:Ivánku až se ti stane že budeš odrážet gumu a sprasí ti to vše okolo, bude ti jedno co to byloSLIME není lepidlo, je to gel,který se dá odstranit pouze vodou.
   náladu ti to nezvedne   www.motodilyhavirov.cz
 | 
|  |  | 
|  | 
| snelcuk | Slime pro dušové pneu Přidané 17-04-2012 15:17 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1283
 Založený: 20.10.11

| Je to něco jako OKO? Viděl jsem video s hřebíky  ale zkušenost nemám. | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx4 | Slime pro dušové pneu Přidané 17-04-2012 15:47 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1660
 Založený: 02.05.10

| U zacelování děr v duších (motocyklových-aby to někoho nesvádělo k dvojsmyslům) jsem spíš skeptik.Díra v pneu je víceméně stabilní,díky kordu a velké vrsvě gumy.Díra v duši má snahu se roztahovat a tím je v podstatě nezacelitená.I u bezdušových gum jsem zažil situace,kdy různé spreje a zázračné vodičky nezabraly.Jediná 100% metoda je záplata u duší,nebo hříbky u bezdušáků. Kdysi se mi dostala do ruky sada plastových "vrutů",které se našroubovaly do díry a pak stačilo nafouknout gumu zacelovacím sprejem.Plast se rychle obrousil a perfektně držel.Platilo ale jen pro bezdušáky.Kupováno na motoristické burze od stánkaře za pár kaček.

U dušových pneu by možná pomohla nouzová přestavba na bezdušový ráfek pomocí vulkanizační pásky,ale nenašel jsem zatím odvahu to vyzkoušet,nebo přesněji,nechce se mi ručně a tím pádem pracně zouvat pneu.

Jediné pozitivum zacelovacích přípravků u dušáků je zalepení pórů v duších,což znamená že tlak neklesá ani po delším stání.Daní za to je rozhození vyvážení,které je zvlášť na předním kole hooodně nepříjemné.Poskakování v malých,nebo vibrace ve velkých rychlostech je klasický projev a protože se hmota rozlévá pokaždé jinak,děje se to v různých rychlostech a v různé intenzitě.
 Vyzkoušel jsem Slim,pak nějaké noname sračky a ve finále nosím pod sedlem záplaty a do terénu i rezervní duši.
 "Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| John | Slime pro dušové pneu Přidané 17-04-2012 17:53 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 263
 Založený: 26.03.11

| pavelgs napsal:
U zacelování děr v duších (motocyklových-aby to někoho nesvádělo k dvojsmyslům) jsem spíš skeptik.Díra v pneu je víceméně stabilní,díky kordu a velké vrsvě gumy.Díra v duši má snahu se roztahovat a tím je v podstatě nezacelitená.I u bezdušových gum jsem zažil situace,kdy různé spreje a zázračné vodičky nezabraly.Jediná 100% metoda je záplata u duší,nebo hříbky u bezdušáků. 
Kdysi se mi dostala do ruky sada plastových "vrutů",které se našroubovaly do díry a pak stačilo nafouknout gumu zacelovacím sprejem.Plast se rychle obrousil a perfektně držel.Platilo ale jen pro bezdušáky.Kupováno na motoristické burze od stánkaře za pár kaček.

U dušových pneu by možná pomohla nouzová přestavba na bezdušový ráfek pomocí vulkanizační pásky,ale nenašel jsem zatím odvahu to vyzkoušet,nebo přesněji,nechce se mi ručně a tím pádem pracně zouvat pneu.   
Jediné pozitivum zacelovacích přípravků u dušáků je zalepení pórů v duších,což znamená že tlak neklesá ani po delším stání.Daní za to je rozhození vyvážení,které je zvlášť na předním kole hooodně nepříjemné.Poskakování v malých,nebo vibrace ve velkých rychlostech je klasický projev a protože se hmota rozlévá pokaždé jinak,děje se to v různých rychlostech a v různé intenzitě. 
Vyzkoušel jsem Slim,pak nějaké noname sračky a ve finále nosím pod sedlem záplaty a do terénu i rezervní duši. 
 Přesně s timto tvrzením souhlasím a proto vozím náhradní duše v kufru
  | 
|  |  | 
|  | 
| maraXRV | Slime pro dušové pneu Přidané 17-04-2012 18:23 | 
|  
 Člen

| Tak náhradní duše je jistota, ale to chce i montpáky a nejlíp malej kompresůrek. Ňáký tipy na ty montpáky, který se osvědčily a neohejbaj se jak guma? Enduro musí bejt apoň trochu od bahna
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| John | Slime pro dušové pneu Přidané 17-04-2012 23:42 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 263
 Založený: 26.03.11

| Já mám montpáky ještě z Jawky, ale asi už existují i novější typy a chrániče ráfku.   Upravil John dne 18-04-2012 08:46
 | 
|  |  |