| přístroj | 
| xx2 | Přidané 11-10-2012 18:21 | 
| Člen 
 Příspěvek: 910
 Založený: 01.04.12

| Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ? | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx4 | přístroj Přidané 11-10-2012 18:26 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1660
 Založený: 02.05.10

| Refraktometrem 
 http://www.refrak...alina.html

"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| Boro9 | přístroj Přidané 11-10-2012 18:48 | 
| Člen 
 Příspěvek: 576
 Založený: 15.04.11

| Levnější varianta... http://www.bmshop...iny-alpin/
 Honda XL 700V Transalp
  Nově  CRF 1000A AFRIKA TWIN
  | 
|  | 
 | 
|  | 
| hobr | přístroj Přidané 11-10-2012 19:35 | 
| Člen 
 Příspěvek: 820
 Založený: 03.01.11

| Dříve jsem míval balonek na měření baterky, fridexu. Pak jsem to půjčil a hádejte jak to dopadlo. Dnes už nic nemám, protože nemrzky od různých výrobců mají rozdílnou hustotu - tvrdilo mi to více lidí. Namíchám směs podle manuálu, naliju a šmytec. Po třech letech se to má vyměnit. Toť asi vše k různým měřákům..... Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
 (Mark Twain)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx4 | přístroj Přidané 11-10-2012 19:49 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1660
 Založený: 02.05.10

| hobrnos napsal:Dříve jsem míval balonek na měření baterky, fridexu. Pak jsem to půjčil a hádejte jak to dopadlo. Dnes už nic nemám, protože nemrzky od různých výrobců mají rozdílnou hustotu - tvrdilo mi to více lidí. Namíchám směs podle manuálu, naliju a šmytec. Po třech letech se to má vyměnit. Toť asi vše k různým měřákům.....

Ten refraktometr fakt funguje .Používáme to v práci už xx let a samozřejmě nás napadlo udělat srovnání.Zkoušeli jsme tři přístroje a všechny naměřily stejnou hodnotu.Asi nejpřesnější měření z pro normálního smrtelníka dostupných metod.
 "Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| PetrAT | přístroj Přidané 11-10-2012 20:29 | 
| Člen 
 Příspěvek: 2286
 Založený: 27.05.10

| smazak73 napsal:Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ?
 Vycucni trochu kapaliny
 Strč to doma do mražáku. Ten nastav na intezivní mražení, což je nějakých -21°C
 Pokud to nezmrzne "na kost" , tak by to mělo být ok
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| hobr | přístroj Přidané 11-10-2012 20:35 | 
| Člen 
 Příspěvek: 820
 Založený: 03.01.11

| pavelgs napsal:[quote]

Ten refraktometr fakt funguje .Používáme to v práci už xx let a samozřejmě nás napadlo udělat srovnání.Zkoušeli jsme tři přístroje a všechny naměřily stejnou hodnotu.Asi nejpřesnější měření z pro normálního smrtelníka dostupných metod.
 Já netvrdím, že to nefunguje. Zkrátka používám nejjednodušší řešení. A zatím se mi vžy osvědčilo.....
 Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
 (Mark Twain)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| stepan | přístroj Přidané 11-10-2012 23:04 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 209
 Založený: 19.05.10

| smazak73 napsal:Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ?

Když jsem to potřeboval změřit, odebral jsem do malé nádobky a dal do mrazáku. Když to nezmrzlo, tak dobrý
  | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx2 | přístroj Přidané 11-10-2012 23:09 | 
| Člen 
 Příspěvek: 910
 Založený: 01.04.12

| U 1150 to zcela chápu  | 
|  | 
 |