Východní čechy
|
tornado33 |
Přidané 01-05-2015 15:21
|
Člen
Příspěvek: 973
Založený: 05.12.14
|
qwert napsal:
Dát sem fotku trasy je jednoduché raději mi vysvětli proč když jedu po takhle vytvořené trase mě z ní navigace svede jinam?
No že by to šlo zas tak jednoduché se říct nedá,je stím docela práce jelikož musíš ten obrázek nejdřív vytvořit,následně upravit velikost a jelikož je to pak soubor *.bmp a pak najít vhodnou velikost pro uložení pro web image-share.com a nakonec použít správný formát pro vložení aby se zobrazil správně zde na cenduru ......nebo znáš snad jednodušší formu jak to udělat?Ja jako počítačoví lajk jsem si to nejdřív musel najít a naštudovat na netu a stejnak to byl ještě systém pokus omyl .....
Jinak co používaš pro vlastní navigaci?Program Androzic a nebo něco jiného?Já když si udělám trasu a dám ji do mobilu kde je Androzic tak si pro to většinou vyberu formát *.rt2 a to Navigace,Routy,vyberu Rout znova Naviguj,trasa se mi vykreslí na mapě a pak jdu znova do menu Navigace a ze zvolím Zastav navigaci a pak jen jedu podle vykreslené trasy co mám v mapě .... a nenechám se navigovat podle Androzik k nejbliššímu bou ale jen sleduji zobrazenou trasu a případně podle intujice si objedu případné nestrovnalosti .....
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 15:49 |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 15:29
|
Člen
|
[quote]Libor 77 napsal:
Včera jsem si taky hrál a udělal trasu v některých bodech podobnou jako ty Petře. Zpáteční ze Třebové do Déčka mám taky.
To je tvá trasa pro představu ostatních a jinak jasně že se dá jezdit kde se nám zlíbí a co se týký spojovaní tak ja udělám okruh rovnou v kuse a jak mě znáš jen tam cpu co nejmíň bodů a to jen kvůli velikosti souboro pro Androzic aby bezabíral tolik místa a byl pro něj jednodušší pro zpracovaní a neměl se tendenci sekat a restartovat .....
Upravil tornado33 dne 21-12-2015 21:00 |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 15:43
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
tornado33 napsal:
qwert napsal:
Dát sem fotku trasy je jednoduché raději mi vysvětli proč když jedu po takhle vytvořené trase mě z ní navigace svede jinam?
No že by to šlo zas tak jednoduché se říct nedá,je stím docela práce jelikož musíš ten obrázek nejdřív vytvořit,následně upravit velikost a jelikož je to pak soubor *.bmp a pak najít vhodnou velikost pro uložení pro web image-share.com a nakonec použít správný formát pro vložení aby se zobrazil správně zde na cenduru ......nebo znáš snad jednodušší formu jak to udělat?Ja jako počítačoví lajk jsem si to nejdřív musel najít a naštudovat na netu a stejnak to byl ještě systém pokus omyl .....
Použil jsem tvou mapu a za pomoci programu výstřižky a trvalo to asi 3 vteřiny.Vyměním za radu s navigací..
'' |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 15:50
|
Člen
|
qwert napsal:
tornado33 napsal:
qwert napsal:
Použil jsem tvou mapu a za pomoci programu výstřižky a trvalo to asi 3 vteřiny.Vyměním za radu s navigací..
' '
už jsem radu dal do předešlé odpovědi ..... co jsem mezitím stihnul upravit
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 15:52 |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 15:53
|
Člen
|
tak a jelikož jsem po noční tak konečně vylezu z pelecu a jdu si zacvičit a navečer zas něco písnu ....zatím zdar
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 15:54 |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 16:01
|
Člen
|
tornado33 napsal:
qwert napsal:
Jinak co používaš pro vlastní navigaci?Program Androzic a nebo něco jiného?Já když si udělám trasu a dám ji do mobilu kde je Androzic tak si pro to většinou vyberu formát *.rt2 a to Navigace,Routy,vyberu Rout znova Naviguj,trasa se mi vykreslí na mapě a pak jdu znova do menu Navigace a ze zvolím Zastav navigaci a pak jen jedu podle vykreslené trasy co mám v mapě .... a nenechám se navigovat podle Androzik k nejbliššímu bou ale jen sleduji zobrazenou trasu a případně podle intujice si objedu případné nestrovnalosti .....
Navigaci používám Garmin 660.Trasu v gpx stáhnu z map cz do navi do vlastních tras,dám ji jméno a pak ji zapnu aby mě navogovala k cíli trasy.Při tom mám spuštěnou pouze mapu topočech.. |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 16:28
|
Člen
|
No boužel s Garminem ti neporadím ale zkusím se zeptat kamoše co něco od Garminu má jestli s tím má zkušenost.ja mám jinak navigaci do auta ještě od Mio a to konkrétně 710 a ta je upravená tak že jsem do ní nahrál OziExplorer a ten funguje prakticky stejně jako Androzic a opět bez problému .... jen se zeptám ukazuje Garmin jen aktualní polohu kde se nacházíš na mapě topo při vykreslené trase a nebo musíš zadat cíl?Kdyby jo tak by bybo vyhráno .... stačí aby si sám Garmin posouval mapu a vlastní navigovaní po trase by nebylo třeba .....
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 16:40 |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 16:45
|
Člen
|
Ukazuje aktuální polohu a maluje fialově kudy mám jet.. |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 19:34
|
Člen
|
qwert napsal:
Ukazuje aktuální polohu a maluje fialově kudy mám jet..
Tak teť jsem mluvil s kámošem co má Garmina jen nevím co je to za označení a ten říkal že mu to jde ale prý je na to potřeba si nějak nechat tu trasu přepočítat ještě v Garminu ale něco říkal že 660 asi tuhle funkci nemá ..... ale jinak by to mělo jít tak že v navigaci zvolit navigovat mimo zpevněné cesty a pak bys měl vidět vykreslenou mapu s trasou a pozici kde se nachazíš a jen se držíš po zvolené trase ..... vyzkoušej a uvidíš,jinak bych tě zkontaktoval s kámošem a on ti poradí co a jak,on je šikula na tyhle věci a poradil by Ti různé mapy a program na přepočítavaní tras atd. ....
a co ta rada s vkladaním do 3 vteřin .....
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 19:47 |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 19:42
|
Člen
|
Jinak kolik bude na zítra kousků a kde se sejdem v případě slušného počasí?Nějak se vyjádřete,jelikož mám noční tak zítra budu spát tak do 11.30 abch věděl kam mám vyrazit a v kolik bude sraz,ja bych jinak navrhoval zas Hvězdu a to 13h .....ale jinak se rád přizpůsobím většině,stačí říct
Upravil tornado33 dne 01-05-2015 19:42 |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 01-05-2015 22:38
|
Člen
|
tornado33 napsal:
qwert napsal:
Ukazuje aktuální polohu a maluje fialově kudy mám jet..
Tak teť jsem mluvil s kámošem co má Garmina jen nevím co je to za označení a ten říkal že mu to jde ale prý je na to potřeba si nějak nechat tu trasu přepočítat ještě v Garminu ale něco říkal že 660 asi tuhle funkci nemá ..... ale jinak by to mělo jít tak že v navigaci zvolit navigovat mimo zpevněné cesty a pak bys měl vidět vykreslenou mapu s trasou a pozici kde se nachazíš a jen se držíš po zvolené trase ..... vyzkoušej a uvidíš,jinak bych tě zkontaktoval s kámošem a on ti poradí co a jak,on je šikula na tyhle věci a poradil by Ti různé mapy a program na přepočítavaní tras atd. ....
a co ta rada s vkladaním do 3 vteřin .....
Napiš mi mobil,zítra ti zavolám.. |
|
|
|
Libor 77 |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 08:17
|
Člen
Příspěvek: 460
Založený: 07.09.12
|
tornado33 napsal:
Jinak kolik bude na zítra kousků a kde se sejdem v případě slušného počasí?Nějak se vyjádřete,jelikož mám noční tak zítra budu spát tak do 11.30 abch věděl kam mám vyrazit a v kolik bude sraz,ja bych jinak navrhoval zas Hvězdu a to 13h .....ale jinak se rád přizpůsobím většině,stačí říct
Koukam ze ucast zadna,tak jdu na pochod - kocarkovou trasu. Snad bude pristi tyden lip a uzijem si prodlouzenyho volna vic motorkove !
Po MZ150, Aprilii Tuareg 600, BMW 650 F a paní TDM 850 vysněná černá KTM 950 Adventure |
|
|
|
tornado33 |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 12:10
|
Člen
|
Koukám že je to marný,marný a marný .....Nyjo má omluvenku v podobě písmen KTM,venku nej počas jaký si může člověk přát na enduro a jaro v plné síle a nikomu se nechce jezdit .... No nic vyrážím,každopádně příští týden nejedu v sobotu ani nahodou,důvod je dlouhá směna .... škoda |
|
|
|
Barbucha_TDM |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 12:23
|
Člen
Příspěvek: 23
Založený: 10.08.14
|
Qwerte do jaké složky v navigaci ukládáš trasu? Mám Garmin 1490LMT a nedaří se mi trasu zobrazit. Díky za postřehy |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 14:26
|
Člen
|
V navigaci G660 se to uloží do Moje data,pak klikneš na importovat data,pak na Protokoly cesty,tam bude uložená trasa pod Temp.gpx1.Tu odfajfkneš a zadáš Importovat.Tím se ti trasa uloží do Vlastní trasy,tam si ji pak můžeš přejmenovat a kdykoliv použít.. |
|
|
|
Niyo |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 15:04
|
Člen
Příspěvek: 506
Založený: 22.07.12
|
tornado33 napsal:
Koukám že je to marný,marný a marný .....Nyjo má omluvenku v podobě písmen KTM,venku nej počas jaký si může člověk přát na enduro a jaro v plné síle a nikomu se nechce jezdit .... No nic vyrážím,každopádně příští týden nejedu v sobotu ani nahodou,důvod je dlouhá směna .... škoda
Přesně nevím co tím chtěl básník říct, ale pro neznalé vysvětlím....KTM (Kvalitní Terení Motorka).
Proto dnes nemusím testovat její kvality a mužů se vklidu věnovat hokeji. 📺
LC8 950 Adventure eSsss GO!!!!!
Skáču dobře, skáču rád |
|
|
|
Libor 77 |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 15:17
|
Člen
|
Nikdy jsem neřekl že se mi nechce!!! Cesty co jindy lítám na vytočenou trojku jsem dnes procoural s kočárkem, ale kupodivu to nebylo až tak špatné a mohl jsem i dát pár panáčků .
Zejtra je taky den, tak co s ním???
Libor 77 přiložený následující obrázek:
[100.74Kb]
Upravil Libor 77 dne 02-05-2015 15:20
Po MZ150, Aprilii Tuareg 600, BMW 650 F a paní TDM 850 vysněná černá KTM 950 Adventure |
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 15:38
|
Člen
|
Libore omlouvá tě barva kočárku.. |
|
|
|
Libor 77 |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 16:40
|
Člen
|
Tak to mám kliku . To víš že bych nejradši jel na mašině, ale i rodince je potřeba se věnovat a 10 km procházka mi určitě neuškodila .
|
|
|
qwert |
Východní čechy
Přidané 02-05-2015 16:59
|
Člen
|
Pokud si za tím kočárkem běžel tak rozhodně.. |