Sorry, ale tohle je lež!
Takovýmu blábolu možná uvěří děcko, německej turista, ale motorkář by se neměl nechat. Jak jsem psal, je to slepenec bez hlavy a paty s kopií nádrže, která se používala pro vytrvalostní závody nebo jízdy a byla o cca 1/3 nižší. V roce 1960 by nikdo nemontoval zastaralý a měký hliníkový ráfky na plochodrážní moped, navíc to byla přípravka na normální moto, tudíž neměl šlapky, ale hák. Kdyby na ploché dráze jezdili tolik kol, aby byla potřeba tak obrovská a těžká nádrž, tak by se jim z toho sakra točila palice :-) Proč by byl na sportovním mopedu namontován nosič, světlo, koncová lampa z moderního bicyklu, sedlo na pérech, atd...?!!!
Sakra takovýhle, navíc nelogický, překrucování historie mě fakt dokáže rozčílit !!!
Tady jsou data a informace v pořádku:
http://motomuseum.cz/index.php?grhead=2&nav=01&id_group=24&t=_art_print&id_art=550
Smudla přiložený následující obrázek:
..jo aby bylo jasno, já se hněvám na lidi, kteří provozují muzeum, nebo něco podobného, tváří se jak jsou jejich exponáty raritní a přitom evidentně nemaj k danýmu tématu vůbec vztah a zajímají je jen mince.
Ještě, že jsou lidi jako "Hošťa", kteří jsou ochotni sehnat k exponátu pravdivé informace a podělit se o ně :-)))
Smudla napsal:
..jo aby bylo jasno, já se hněvám na lidi, kteří provozují muzeum, nebo něco podobného, tváří se jak jsou jejich exponáty raritní a přitom evidentně nemaj k danýmu tématu vůbec vztah a zajímají je jen mince.
Ještě, že jsou lidi jako "Hošťa", kteří jsou ochotni sehnat k exponátu pravdivé informace a podělit se o ně :-)))
No pánové já věřím Šmudlovi.Vše co napsal zní víc než logicky.Sice jsem o tom nikdy neslyšel,ale tato úprava mi připadne spíše na nějaké vytrvalostní závody.A opět to nucené chlazení.Nebylo to jen na vývoz někam na jih?
čus bulis
Smudla napsal:
No pánové já věřím Šmudlovi.Vše co napsal zní víc než logicky.Sice jsem o tom nikdy neslyšel,ale tato úprava mi připadne spíše na nějaké vytrvalostní závody.A opět to nucené chlazení.Nebylo to jen na vývoz někam na jih?
čus bulis
...co píše Šmudla, má hlavu-patu a zní rozumně ...já to nějak hlouběji nezkoumal - motorka mne zaujala a informace k ní, získané v muzeu, jsem považoval za správné
...beru to z té lepší stánky - dozvěděl jsem se zase něco o čem jsem netušil, že existovalo - viz. Šmudlův odkaz na STADION S 26 - plochodrážní
šmudla> já viděl v Netvořicích ztase cedulku Jawa 250/354 a podobně... už si na tyhle špatné informace začínám v muzeích zvykat. i když mne to taky štve..