Flash napsal:
jenom se zeptám. doma už mám letitý VAR 1, už má něco zasebou, ale na to, kolikrát za rok ho potřebuju, tak na to mi pořád stačí.
je tam nějaký zásadní rozdíl kromě typu spalování, do plochy u vařiče VAR 2 nebo bodového plamene u vařiče VAR 1 ?
Pokud si dobře vzpomínám VAR1 to bylo jak svářečka jeden plamen,pak jsem zakoupil VAR2 a je to hodně dlouho a max spokojenost je tam klasický hořák a vaří rychle a po celé ploše hrnce,kotlíku,konvičky dobrá volba za tu cenu
jj svářečka, to jsi řekl přesně. jinak pro ty kdo už neví ani jak var1 vypadá, tak dám sem nějaký foto. pro info (jinak, ten VAR 1 to je rodinné dědictví, proto ho pořád mám )
''
''
Upravil Flash dne 02-02-2012 11:53
If you see the flash, it's already too late
levný - výkoný - se závitem - s piezo zapalovačem - skladný = (zatím) 100% spokojenost
Upravil wiktor dne 03-02-2012 08:21
Život je pes, ale žít je psina!
Já bych volil na běžné i neextrémní outdoor použití VAR. Mám delší dobu různé vařiče, kromě benzínu. A nakonec nyní všude nosím a vozím VAR2. K němu náhradní O kroužek (zatím nebyl potřeba) a propichovací čistící drátek (na delších cestách mimo civilizaci již několikrát využit kamarády). Lehký, celkem skladný, údržba bez nářadí, bez zbytečných (pro mě) "vymožeností", odpovídající výkon a tedy i spotřeba plynu, vzhledem k mému nádobí rozumná distribuce tepla, možnost doplňků (závětří, možnost použití/plnění (nedoporučuji) z 2kg lahve), v celé evropě (kde jsem byl) k sehnání kompatabilní závitové kartuše 125 a 250 g mnoha výrobců. Navíc přijatelná cena a český výrobek.
VAR2
Upravil RadekK dne 03-02-2012 08:34
VAR je stálice. Máme ho cca 13 let a používáme ho opravdu často. Někdy nejen k vaření, ale i v garáži a pod., (nedávno s ním náš soused "svařoval" vodovodní trubky). Největší výhoda jsou ty kartuše, dají se koupit kdekoliv, na každé větší benzince i v zahraničí. Máme zkušenost, že když jedeme ve více lidech a sejdou se různé vařiče různých značek, nakonec vždycky vaříme na tom našem. I výdrž je O.K. A redukce na 2 kg bombu se občas taky hodí.
Jen s "přitvrzováním" našich cest si asi budeme muset pořídit i nějakej kvalitní "benziňák", ale VAR pořád zůstane v naší výbavě.
Batman forever...
Já mám někde schovaný vařič vyráběný horolezci z Hradce Králové někdy kolem roku 1985, podle mě ještě před VARem. Vypadá hodně podobně, stejně to všechno byly napodobeniny HUSCH Bivy, který se svářečkama začal a tuším i ta kartuše s kuličkou byl jejich výrobek..
Var byl proti tomu hradeckému o dost méně stabilní ale začal se dělat oficiálně a masově a netuším co se těmi hradečáky stalo. Vím že vyráběli skvělý batohy a sedáky apod...
Tomáš Kocanda
touratech@touratech.cz www.touratech.cz
AldaGS napsal:
At nezakladam novy vlakno, nevite jestli OBI prodava nejaky varice? Nebo primo idealne VAR kterej bych nejradsi?
Nevim jestli v OBI, ale maj je v kažkdym outdoor sportu (Hudy, Rockpoint atd.) Já si objednával vařič + příslušenství přímo z webu výroce VAR a přišlo to rychle
AldaGS napsal:
At nezakladam novy vlakno, nevite jestli OBI prodava nejaky varice? Nebo primo idealne VAR kterej bych nejradsi?
Nevim jestli v OBI, ale maj je v kažkdym outdoor sportu (Hudy, Rockpoint atd.) Já si objednával vařič + příslušenství přímo z webu výroce VAR a přišlo to rychle
Ptam se, protoze mam do OBI nejaky poukazky, tak je potrebuju udat, takze by se to hodilo. No zkusim tam zajet, uvidime.
Flash napsal:
jenom se zeptám. doma už mám letitý VAR 1, už má něco zasebou, ale na to, kolikrát za rok ho potřebuju, tak na to mi pořád stačí.
je tam nějaký zásadní rozdíl kromě typu spalování, do plochy u vařiče VAR 2 nebo bodového plamene u vařiče VAR 1 ?
Pokud si dobře vzpomínám VAR1 to bylo jak svářečka jeden plamen,pak jsem zakoupil VAR2 a je to hodně dlouho a max spokojenost je tam klasický hořák a vaří rychle a po celé ploše hrnce,kotlíku,konvičky dobrá volba za tu cenu
jj svářečka, to jsi řekl přesně. jinak pro ty kdo už neví ani jak var1 vypadá, tak dám sem nějaký foto. pro info (jinak, ten VAR 1 to je rodinné dědictví, proto ho pořád mám )
''
''
AldaGS napsal:
Ptam se, protoze mam do OBI nejaky poukazky, tak je potrebuju udat, takze by se to hodilo. No zkusim tam zajet, uvidime.
Mám za to,že v Obi mají jen Campingaze.Na podzim jsem tam vařiče hledal a jinou značku jsem nenašel..
No job,no money,no phone,no adress....only Dr Big.
jsem říkal že to je dědictví... já jsem původem havířovák, z mamčiny strany (původem karviňačka) všici fárali a můj otec pak v dole za komančů dělal taky... ale jako ing. nerobil rukama.. takovejch věcí z darkova a z jinejch dolů máme doma mraky
If you see the flash, it's already too late
jsem říkal že to je dědictví... já jsem původem havířovák, z mamčiny strany (původem karviňačka) všici fárali a můj otec pak v dole za komančů dělal taky... ale jako ing. nerobil rukama.. takovejch věcí z darkova a z jinejch dolů máme doma mraky
To jo ale základ určitě ne myslím,že topíte plynem
před chvilkou jsem uklidil 50 metráku kostky a už to nechci vidět až do zimy
Neper se,život ti dá do držky sám.
vařič dřívkáč s USB dobíjením to je bomba že si to snad objednám, super fičura do přírody na dobíjení telefonu nebo navigace http://hobby.idne...-dilna_bma [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KnfV_3LM5l8[/youtube]
Upravil kysin dne 15-11-2012 09:44
biolite jsme měl v ruce a dělají na to i grilovací nástavec
ale jako všechny dřívkáče je málo skladný a špiní nádoby, věc spíše pro fajnsměrky a hračičky
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009
nedá nikdo to nevozí, přímo z US to jde ale musíš si vytrpět byrokracii na celnici nebo zkusit jind ev zahraničí v evropě
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009