vzhledem k tomu, že jsem došla k jednoznačnému rozhodnutí pořídit si domů klímu (bydlení v paneláku pod střechou , ufff ), začala jsem shánět nějaké informace o tom, jak se taková klimatizace vybírá. chci to mít přenosné, tzn. opravdu jen mobilní klímu. a tak se ptám - nemáte někdo nějaký tip, zkušenost, radu na co si dát pozor? zatím koukám po co nejmenší hlučnosti a spotřebě, ale třeba někdo poradíte, puošíííím
dej si pozor na to, aby ti vychladila celou místnost. měli jsme v práci mobilní klimu a prostě nestíhala...
tuším, že je to jeden z parametrů klimy - kolik dokáže ochladit a za jaký čas... tím se i sníží spotřeba, když ji trošku naddimenzuješ.
myslím,že žádná z přenosných,levnějších typu baumaks,ti nic nevychladí
kdysi sem to měl doma a jediný co to dělalo dobře,tak to točilo s hodinama
přenosnou ne e
Thymallus napsal:
dej si pozor na to, aby ti vychladila celou místnost. měli jsme v práci mobilní klimu a prostě nestíhala...
tuším, že je to jeden z parametrů klimy - kolik dokáže ochladit a za jaký čas... tím se i sníží spotřeba, když ji trošku naddimenzuješ.
no ale to bych právě potřebovala v tom případě vědět, jaké parametry měla ta vaše. chladící výkon samozřejmě porovnávám, ale někde uvádějí chlazený prostor v m2 a někde v m3. z toho by se jeden potento
bystricke napsal:
přenosnou ne e
co to je kdysi? a jak velký prostor jsi chtěl chladit? a jaké parametry jsi měl? byla jsem před rokem několikrát v kanceláři, která byla chlazená mobilkou a bylo to v pohodě, lépe řečeno tak jak si to představuju i já.
bystricke napsal:
přenosnou ne e
co to je kdysi? a jak velký prostor jsi chtěl chladit? a jaké parametry jsi měl? byla jsem před rokem několikrát v kanceláři, která byla chlazená mobilkou a bylo to v pohodě, lépe řečeno tak jak si to představuju i já.
chtěl sem chladit ložnicu,bo f těch pařácích se nedalo spat,5x5 m zhruba,koupil sem před 10 léty něco mobilního,problém byl kam s výfukem teplého vzduchu a dočeho chytat kondenzát,když to stojí na parketách
samo,doba jde dopředu,možná už sou moderní a výkonné stroje,ale než něco koupíš,zeptej se prodávajícího jak velkou místnost to vychladí a jak rychle,důležité taky je kterým směrem máš okna nebo panel místnosti s oknem,jestli na sever nebo jih
jestli si to někde viděla v kanclu,tak nejlépe se podívat tam co to je za bazmek
tak to asi opravdu před 10 lety bylo něco dost jiného a beztak za hříšné prachy
zjistila jsem, že jsou rozhodující tři věci:
1) chladící výkon - buď je udáván v kw nebo btu/h (v gůglu jsem si našla převodník btu/h na kw, takže se to dá srovnávat - jen tak pro zajímavost 2400 btu/h = cca 0,7 kw.)
2) aplikovatelnost na plochu místnosti - někde v m2 někde v m3, ale zhruba se od toho dá odrazit
3) hlučnost - je udávána v určitém rozmezí, to podle toho, na jaké "obrátky" to zrovna jede. průměr při ceně do 10 tis. kč je 50-55 db, ale občas je uvedeno i 48. otázkou je, jak moc se tento údaj blíží realitě, když si ho v praxi stejně nezměřím.
no a pak je samozřejmě kritérium cena a případný servis, ale to je jasné. je toho na trhu spousta, naštěstí je na netu i hodně uživatelských komentářů, takže se z toho dá ledacos vyčíst.
shodou okolností jsem totiž dnes dostala souhlas šéfky k nákupu klimatizací do kanceláří, takže sháním ještě další tři, dvě do menších místností a jedna do mé větší. prostě na závěr ze mě bude odborník na klimatizace, dokud to za týden zase stejně všechno nezapomenu. ale hlavně, ať už se chladíme
blbé je, že kamenné prodejny v ově nemají téměř nic přímo na prodejně, kde bych si ráda třeba poslechla tu hlučnost. takže zbývá nabídka na netu, která je navíc mnohem širší. to budou balíky, až to přijde
Upravil refi dne 12-07-2010 18:46
to refi: Tak co jsi vybrala? A co bys doporučila? Ptám se, protože si tomu věnoval dosta časz a jsi v tuto chvílí na Cenduru asi "největší žijící odborník" skrz klimatizace.
Manželka včera toužila po chládku. Zatím jsem ji zavřel do sklepa , ale bude mít narozeniny, tak co koupit něco užitečnéjho do baráku, že?
takže největší žijící, i když uvařený, odborník na klimatizace na cenduru objednal do práce tyto klimatizace:
do menších kanceláří (cca 18 m2) tutok
do mé větší kanceláře (cca 40 m m2) tuhle
obě mají i funkci vytápění, takže se dají použít i jindy než v létě.
dodávka by měla proběhnout do 24 hodin, takže až ji budu mít v práci nainstalovanou a zhodnotím hlučnost a výkon, tak se ještě rozhodnu, jakou domů. v práci mi nevadí energ. třída B, domů už bych zase vybírala jinak. ta eta, kterou tady dával 3X je dobrá volba, ale nedá se nikde sehnat, je absolutně vyprodaná a žádný eshop ji nesežene, ani samotná eta ne.
tož zatím tolik, jdu se chladit obrázkem objednané klimatizace
Upravil refi dne 13-07-2010 13:18
Původně jsem chtěl pořídit nějakou velkou, výkonnou lednici, bych se tam celý vešel... pak jsem objednal domů větráky a děckam na zahradu bazének.... teď už však třetí den odmítám opustit tu kulatou vodní oázu.... děti maj prostě smolíka, v bazénku máme worvaně....
tobig napsal:
Původně jsem chtěl pořídit nějakou velkou, výkonnou lednici, bych se tam celý vešel... pak jsem objednal domů větráky a děckam na zahradu bazének.... teď už však třetí den odmítám opustit tu kulatou vodní oázu.... děti maj prostě smolíka, v bazénku máme worvaně....