1.11.2015 vstoupila v platnost novela zákona o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel.
Součástí praktické zkoušky (pořízení řidičského oprávnění na motorku, tedy kategorii AM, A1 A a A neomezené) bude nově test na cvičišti, kde uchazeč o řidičák bude muset na devíti stanovištích předvést jak umí ovládat motorku.
...za sebe říkám základní myšlenka je dobrá (ať jsou do provozu puštěni lidé, kteří na motorce aspoň něco umí) ALE, nepřehnali to na Ministerstvu dopravy s náročností? A třeba, kde se ty dovednosti budou žáci před zkouškou učit?
JÁ JSEM DĚLAL ŘIDIČÁK NA MOTO V 16 NA VELKOU...A MUSEL JSEM JI UMĚT ZVLÁDAT A JE FAKT ŽE JSEM TO MĚL VE ŠKOLE JAKO POVINNÝ PŘEDMĚT..NO JO HAJNEJ ŽE JO..TAKŽE JSEM SE TRENOVAL ROK NA ZKOUŠKY:-)))
svoboda,svoboda názoru,svoboda myšlení je nezaplatitelné a nezpochybnitelné....
czunik napsal:
JÁ JSEM DĚLAL ŘIDIČÁK NA MOTO V 16 NA VELKOU...A MUSEL JSEM JI UMĚT ZVLÁDAT A JE FAKT ŽE JSEM TO MĚL VE ŠKOLE JAKO POVINNÝ PŘEDMĚT..NO JO HAJNEJ ŽE JO..TAKŽE JSEM SE TRENOVAL ROK NA ZKOUŠKY:-)))
czunik napsal:
Proč by ne, ale půlka autoškol podle mě přestane dělat motorky - nebudou kde mít jezdit. Samozřejmě to podraží, protože kdo vydrží, tak si to cvičiště bude muset pronajmout nebo tak něco.
Enduro musí bejt apoň trochu od bahna
Kdo tohle nezvládne, nemá na motorce co dělat. Samozřejmě tím myslím dospělou. Mopedy a skůtry s automatem na ty bych byl trochu mírnější. A trénovat to může klidně každej na bicyklu. Jde jen o rovnováhu a žádný spojkování, nebo jízda po zadním.
nemám s tím problém...jen na to nemám již moto dr už dávno je z domu...ale asi budu muset znova pořídit:-)
nemám s tím problém...jen na to nemám již moto dr už dávno je z domu...ale asi budu muset znova pořídit:-)
Se hajnej zeptej Peťana jestli ti ho nepustí,dal ho do pucu,teda jestli ho ještě má...
JESTLI MYSLÍŠ TUMAKA,TAK UŽ DÁVNO JE PRYČ...ALE NĚCO ASI BUDU ŘEŠIT PŘE ZIMU..POKUD DOMA BUDE SVOLENÍ:-)))
aron napsal:
Kdo tohle nezvládne, nemá na motorce co dělat. Samozřejmě tím myslím dospělou. Mopedy a skůtry s automatem na ty bych byl trochu mírnější. A trénovat to může klidně každej na bicyklu. Jde jen o rovnováhu a žádný spojkování, nebo jízda po zadním.
Spojkovat tam bude dost třeba. Nahaté šestky na jedničku i s minimem plynu jedou o dost rychleji než je rychlost chůze, kterou požadují.
Další problém je ta plocha, kterou autoškoly a města často ani nemají...
No a nechat třeba malou padesátikilovou slečnu tlačit 200+ kg motorku a potom dávat na hlavní stojan? Na to bych se přišel podívat.
Upravil Barney dne 05-12-2015 08:26
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“ DR 350 S
Ještě jsem zapomněl... Pochybuju že autoškoly budou zvlášť na zkoušky kupovat motorky. Takže se bude jezdit na těch se dvěma řídítky a ty budou při slalomu, osmičkách atd. pěkně zavazet.
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“ DR 350 S